Térelválasztó lakásokba,
ebédlőkbe, termekbe

Mit kell tudni feltétlenül ahhoz, hogy a megfelelő
térelválasztó kerüljön otthonába, akár önálló
beszereléssel is?

A térelválasztók szinte bármilyen ajtónyílásba beszerelhetők. Különösen oda, ahol még megvan a régi ajtótok. Ha ez nincs, akkor szükséges valamilyen fa szerkezet ( fa lécek, párnafa), amihez hozzá lehet rögzíteni. Amennyiben a felület nagyon sima, egyenletes pl. csempe, akkor nem szükséges a párnafa.

A rögzítése csavarokkal történik. Ha nincs ajtótok és kell párnafa, akkor először ezt kell az ajtónyílásba tiplizni és utána történik a térelválasztó ajtók felszerelése.

Ha széles az ajtónyílás, abban az esetben lehetőség van kétfelé nyílós ajtót készíteni. Ez akkor is jelentkezik, ha egy helyiség kettéválasztására használjuk. De le lehet választani így egy fürdőszoba szegletet, kádat, zuhanyzófülkét lehet kialakítani, vagy akár egy szobát is lehet két részre bontani.

Gyakran használják a térelválasztókat ebédlők, termek kettéosztására is. Amennyiben ez az alkalmazási cél, akkor számítani kell arra, hogy a széthúzás esetén marad egy rész, ami csökkenti a nyílás szélességét. A szélességének a 15% az összegyűjtési méret.

Mit kell tudni a térelválasztó ajtók méreteiről?

A lamellák mérete 11-12 cm, ezért egy ajtó ideális mérete szélességben ennek valamelyik többszöröse. Amikor a lamellák szét vannak húzva, akkor elvesznek a nyílás szélességéből legalább 10 cm-t. Minél szélesebb, annál nagyobb ez a gyűjtési terület.

A térelválasztók maximális magassága 300 cm lehet. Amennyiben ennél magasabb a helyiség, akkor oda felülre tenni kell valamilyen fix válaszfalat, vagy egy felső rögzített ajtónyílás áthidalót.

A maximális szélesség nincs meghatározva, eddig a legszélesebb egy
600 cm-es volt.

A térelválasztók tudnivalói ismeretében önállóan is megoldható a beszerelés. Az eddig biztosan nem jutott eszébe, hogy akár Ön is fel tudja ezeket szerelni, ráadásul könnyen. A főoldal végén megtalálja a azt a beszerzési helyet, ahol beszerelési és mérési útmutatót is talál. Tekintse meg!


Dósa Géza
Dósa Géza
ügyvezető

Dósa Kft.